Lav selv slik med dit barn

En af de nemmeste måder at få dine børn til at spise deres slik på er at blande dem selv. På den måde kan du kontrollere mængden af sukker og andre ingredienser, der indgår i hver enkelt godbid. Du kan også sikre dig, at bolsjerne er friske og fri for skadelige kemikalier.

Til at starte med skal du bruge et par grundlæggende ingredienser:

-Sukker
-Kakaopulver
-Mel
-Smør

Du kan finde disse ingredienser i enhver dagligvarebutik. Når du har dem, er du klar til at begynde at blande dine egne søde sager.

Her er en simpel opskrift på chokoladekiks:

Ingredienser:
1 kop sukker
1 kop af smør
1 æg
1 teskefuld vaniljeekstrakt
2 kopper mel
1 kop kakaopulver
1 teskefuld bagepulver
1/2 teskefuld salt

Instruktioner: 1. Forvarm ovnen til 350 grader Fahrenheit. Beklæd en bageplade med pergamentpapir. 2. I en stor skål flødes sukker og smør sammen, indtil det er let og luftigt. Pisk æg og vaniljeekstrakt i. 3. I en anden skål piskes mel, kakaopulver, bagepulver og salt sammen i en anden skål. Tilsæt dette gradvist til de våde ingredienser, og bland, indtil alt er godt blandet. 4. Skovl dejen med en spiseskefuld ud på den forberedte bageplade. Bages i 8-10 minutter, eller indtil kagerne er faste at røre ved. Lad dem køle af på bagepladen i et par minutter, inden de sættes over på en rist til fuldstændig afkøling.

Disse chokoladekiks er perfekte til at tilfredsstille enhver sød tand. Og fordi du har lavet dem selv, ved du præcis, hvad der er gået i dem. Så nyd et par stykker uden dårlig samvittighed.